Deveniți partenerul nostru »

SMARTbike 2.0

SMARbike 2.0 este cea mai avansată și sofisticată bicicletă cu un record dovedit de peste patru ani și este un sistem de cea mai înaltă calitate disponibil în prezent pentru bikesharing.

Bicicletele Nextbike dispun de o tehnologie modernă, acestea putând fi închiriate dintr-o stație de bikesharing și returnate în alte stații sau chiar în apropierea unei stații dacă aceasta este plină. Acestea se pot returna și într-o zonă marcată pe hartă, fără a le lasă într-o stație special amenajată.

Sistemul de localizare prin GPS permite urmărirea fiecărei biciclete, acesta fiind principalul mod de prevenție împotriva furturilor și vandalismului. Bicicletele comunică permanent cu stațiile de închiriere prin modulul GSM, acesta folosind o cartelă de date mobile.

Toate bicicletele Nextbike sunt conforme cu standardele internaționale relevante. În plus, toate componentele bicicletei noastre respectă ISO 4210-2:2015, care specifică termenii și definițiile legate de cerințele de siguranță și performanță pentru proiectarea, asamblarea și testarea bicicletelor.

Toate bicicletele au un număr de identificare care este asociat cu un cod QR, computerul pentru biciclete și un cititor RFID.

Acest număr ne permite să avem urmărirea oricărei activități legate de bicicletă. De la istoria închirierii la istoric de reechilibrare și întreținere.

Codul unic de identificare este localizat în diferite părți ale bicicletei, cum ar fi lacătul inteligent și cadrul.

 

E-bike

 • Experiență deosebită de conducere datorită motorului
 • Fabricat în Germania de furnizorul auto Brose
 • Suportă până la 25 km/h
 • Funcție de impuls continuu pentru accelerare rapidă
 • Proiectat pentru durabilitate
 • Încapsulat în cadru
 • Capacitate de 14 AH, 500 Wh, 36V
 • Stabilitatea de încărcare de 70% după 1000 de cicluri
 • Afișaj la nivel de încărcare integrat în cadru

 

Construit pe același nivel de calitate și diversitate tehnică ca și SMARTbike 2.0, e-SMARTbike ușurează experiența cu bicicleta. Cu e-SMARTbike, clientul poate atinge distanțe și mai lungi într-un timp mai scurt și poate circula chiar și pe terenurile deluroase datorită efortului mai mic necesar.

Stații de andocare

Stațiile Nextbike prezintă un design excelent, facilitând o integrare armonioasă în spațiul urban. Toate materialele stației sunt produse din materiale de înaltă calitate, durabile și rezistente la vandalizare.

Funcționalitate

Odată ce un client decide să returneze o bicicletă într-una dintre stațiile de blocare duble (DLS), trebuie doar să împingă bicicleta în dock, să blocheze cadrul bicicletei sau să o returneze direct prin aplicație.

Cititorul RFID de SMARTbikes vă trimite apoi un semnal la blocarea din dock-ul activ (AD), care funcționează în mod autonom și își va folosi energia numai pentru a se închide fizic, blocarea securizată a bicicletei la stație, fără a fi necesară o alimentare externă.

Acest lucru oferă o experiență de ultimă oră, simplă și rapidă utilizatorului, asigurând în același timp securitate și cel mai bun management spațial posibil.

Terminalul inteligent de închiriere a bicicletelor

Terminalele inteligente dezvoltate de Nextbike prezintă cea mai nouă și avansată tehnologie întalnită în piața de bikesharing. Designul lor propriu ajută la integrarea acestuia în viața de zi cu zi a orașului.

Un mare avantaj al acestui terminal o constituie instalarea sa fără lucrari de infrastructură. Fiecare va avea numele sistemului vizibil, marcând clar stația de biciclete, în partea de sus și explicații exacte despre modul de utilizare a sistemului pe panou (sau orice alte informații dorite de municipalitate). În plus, clienții vor găsi, de asemenea, informații despre serviciul clienți, în cazul în care au întrebări sau doresc să intre în contact cu Nextbike.

Terminalul inteligent oferit de Nextbike poate comanda pana la 60 de dock-uri. Acesta comunică permanent cu bicicletele prin modulul GSM, acesta folosind o cartelă de date mobile, dar și prin unde radio.

Terminalul prezintă un ecran touch screen interactiv de 7”.
Acesta este împărțit în patru diviziuni:

 • înregistrare;
 • închiriere/returnare;
 • hartă;
 • mai multe detalii;

 

O inovație a terminalului Nextbike este optimizarea acestuia pentru a lucra cu un consum redus de energie, iar panoul solar de 50 W îl face independent energetic. Pentru zilele în care panoul se poate încărca cu energie, terminalul folosește energia înmagazinată într-o baterie ce poate ține până la 7 zile. Totodată terminalul permite branșarea la rețeaua de energie electrică.

Terminalul prezintă un sistem de iluminat propriu. Acesta este folosit pentru iluminarea stației pe timp de noapte și poate ține departe furtul și vandalizarea stației. Terminalul prezintă și o încuietoare ce nu permite accesul persoanelor neautorizate în zona de protecție. Această încuietoare nu poate fi deschisă folosind unelte convenționale. Toate materialele stației sunt adaptate pentru a avea o rezistență ridicată la coroziune și condiții meteorologice.

În partea superioară există un spațiu care oferă oportunități excelente sponsorilor noștri de a-și promova mesajul și marca.

Docuri active

Sistemul de blocare dublu active (AADS) dezvoltat de Nextbike oferă un sistem unic, robust și flexibil, soluție de andocare care permite gestionarea optimă a spațiului public, precum și securitatea.

Pentru instalarea lor nu sunt necesare lucrări de infrastructură, sistemul putând fi modular. Bicicletele au integrat cititorul RFID care va trimite un semnal către Docul Activ pentru ca acesta să se deschidă și să se închidă automat fără niciun fel de energie suplimentară din rețea.

RFID-ul este principala soluție dar, pentru blocare și deblocare se poate folosi telefonul mobil, SMS, numărul de telefon sau chiar prin introducerea unui cod PIN.

Spre deosebire de rastelele pentru biciclete obișnuite, sistemul nostru de andocare este special conceput pentru bikesharing. Toate componentele sunt rezistente la intemperii, la vandalism și la furt. Designul modern al docurilor active se potrivește perfect peisajului orașelor.

Smart Sign

Pentru a crește vizibilitatea stațiilor, clientul are opțiunea de a adăuga SMARTsign la stație. SMARTsign este o modalitate atractivă de a evidenția poziția unei stații.

SMARTsign prezentă instrucțiuni și o hartă a sistemului de bikesharing al orasului.

Semnele, care stau alături de docuri nu necesită branșarea la energie electrică, deoarece iluminatul este complet alimentat de panoul său solar. Totodată, terminalul poate fi branșat la retea în orice moment.

Cum funcționează ?

Descoperă